Groen vervoersalternatief – de elektrische fiets

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar manieren om geld te besparen, vooral omdat de prijs van een liter benzine blijft stijgen. Veel mensen zitten zonder werk en kunnen geen autobetalingen, verzekeringen en verlenging van hun rijbewijs betalen. Veel mensen in ons land en andere landen hebben al de overstap gemaakt naar elektrische fietsen als een kans om het milieu te sparen. Elektrische fietsen gebruiken geen benzine en gebruiken milieuvriendelijke stroom om de batterijen op te laden die nodig zijn om de motor te laten werken. Het opladen van de batterij kost slechts centen per uur.

Elektrische fietsen kunnen eenvoudig te bouwen zijn of kunnen al gemonteerd worden gekocht en kunnen in prijs variëren van  500 tot  800 voor een kit tot  400 tot  3500 voor een geassembleerde elektrische fiets. De kit kan worden gebruikt om een gewone 5x elektrische om te bouwen tot een groen alternatief voor vervoer. De elektrische fiets heeft een beperkte actieradius maar is perfect voor boodschappen of woon-werkverkeer. De motor helpt bij het trappen van de fiets of kan alleen worden gebruikt. Om de batterij te sparen, kan hij ook worden geactiveerd bij het beklimmen van heuvels of wanneer de fietser verder moet gaan dan de energie heeft geduurd.

Er zijn geen emissies van benzinemotoren met de elektromotor, maar de elektrische fiets rijdt soepel en stil. De batterij kan met zeer weinig stroom worden opgeladen en de persoon die naar het werk pendelt, komt niet moe en bezweet aan. De elektrische fiets of e-bike kan de gezondheid van de fietser verbeteren door te zorgen voor meer beweging en minder filestress. Er wordt aangenomen dat het gebruik van een elektrische fiets voor 500 mijl 25 liter benzine en de bijbehorende giftige dampen kan besparen.

Elektrische fietsen kunnen worden gebruikt voor snelle ritjes door de stad om boodschappen te doen en kunnen een tweede gezinsauto vervangen of uitsluitend worden gebruikt voor transport. De elektrische fiets kan eenvoudig worden uitgerust met manden en andere opbergmogelijkheden voor het vervoeren van boodschappen en andere pakketten. Een ander alternatief voor groen transport kan zijn om een kleine aanhangwagen aan te sluiten voor grotere pakketten of grotere afstanden.

De levensduur van de batterij is afhankelijk van veel factoren, zoals het gewicht van de fietser, de fiets, het terrein en het klimaat. Hoe meer de motor wordt geactiveerd, hoe meer stroom er van de accu wordt onttrokken. Hoe meer heuvels er moeten worden beklommen en hoe zwaarder de fietser, hoe meer de batterij wordt belast. Het normale bereik voor de batterij bij continu gebruik is 10 tot 40 mijl. De effecten van de extra kracht van de e-bike kunnen geweldig zijn, zoals velen hebben ontdekt, en de kosten meer dan waard. De kostenbesparing kan potentieel fenomenaal zijn in vergelijking met de lage kostprijs van de fiets. De elektrische fiets is misschien wel het perfecte alternatief voor groen vervoer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *