Dobijte klijente i prodajte proizvode koristeći garanciju

 

Želite privući više klijenata i prodati više proizvoda i usluga? Pokušajte koristiti jaku garanciju!

Evo zašto…

Svi se boje da će donijeti lošu odluku ili izgledati glupo pred svojim prijateljima i porodicom. Dakle, najbolji način da uklonite rizik svojih kupaca, I prodate više svojih proizvoda i usluga, jeste da napravite sigurnosnu kopiju svoje ponude koristeći jaku garanciju.

3 razloga da koristite jaku garanciju?

1. Uklanja rizik kupaca i omogućava im da opravdaju svoju odluku o kupovini sada
2. Recite kupcu da ste sigurni u svoje proizvode ili usluge
3. Nabavite potencijalne klijente da kupuju kada inače nemaju

Jaka garancija također može imati ogroman utjecaj na vašu sposobnost prodaje proizvoda i usluga. Naročito na kupovina internetu, jaka garancija takođe može odvojiti vaše poslovanje od konkurencije i privući nove klijente ili kupce samo stojeći uz vaše proizvode i usluge.

Zapamtite “Svježa vruća pica isporučena za 30 minuta ili manje… Garantovano? (Domino’s Pizza). Ova garancija je Tomu Monaghanu zaradila milione dolara. Također je odvojila Domino’s od svih drugih pizza restorana na tržištu.

Na Zappos.com daju bezuslovnu garanciju, koja glasi, ako niste zadovoljni iz bilo kojeg razloga, možete vratiti robu bez pitanja, a Zappos će preuzeti troškove povratne dostave.

Pogledajte šta vaši konkurenti nude kao garancije i vidite možete li svoju strukturirati drugačije kako biste se istakli u umovima vaših potencijalnih klijenata i klijenata

Evo tipične garancije “obične vanile”… 30-dnevna garancija povrata novca

Evo 3 Juicy Garancije koje skaču na kupca i ostavljaju trajan utisak…

1. Ako vas nakon 30 dana testiranja našeg proizvoda vaši prijatelji ne optuže da imate skupu operaciju… BESPLATNO je! (Garancija na kremu za lice)

2. Isprobajte “JEDNU” cijelu godinu, a ako i dalje niste zadovoljni vratite ga za puni povrat novca – bez pitanja! (Garancija za prodaju proizvoda i programa)

3. Ako ne udvostručite svoju investiciju u roku od 60 dana, ne samo da ćemo vam vratiti 100% vaše investicije – već ćemo vam platiti dodatnih 50,00 USD samo za vaše probleme.

Uvijek biste se trebali pitati… „Ako moj potencijalni klijent ima potrebu i želi moj proizvod ili uslugu, šta mogu učiniti da uklonim svaki rizik kako bi potencijalni klijent mogao udobno reći DA mojoj ponudi danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *